Solskin og adspredelse på Højbo

Et kig i dagbogen fra Friplejehjemmet Højbo, i de sidste mange uger har der ikke været andet end COVID-19 i aviserne og pressen. Men sådan er det ikke på Højbo.

Vi skaber liv og glæde, i denne triste tid hvor vores beboere savner deres pårørende.

Vi har fundet på andre tiltag.

Vi skal jo have noget at glæde sig over, så derfor får vi også vin til maden hverdag. Det er der mange beboer som nyder, og så er det også nemmere at skåle over f.eks. over nu bliver det forår, solen skinner, dejlig mad, bøgen springer ud o.s.v.

Vi har også besluttet at vi får rundstykker mere end vi plejer.

Vi tager på flere ture i Højbobussen, ud i det fri, vi følger med i landmændenes bedrifter og ser de har travlt på markerne, træerne springer ud også er det jo bare dejligt at komme ud og se noget andet en gang imellem.

Vi må jo ikke holde gudstjeneste på Højbo som vi plejer. Men så har vi jo vores gårdmusikater som kommer af og til, de består af den skønneste præst Samuel Høeg fra Arnborg og et par damer, som bare tilbyder, ”når vi nu ikke kan være sammen indenfor, så kommer vi bare og underholder med sang og musik udenfor”. Så de har været forbi og synge forårssange, og det er jo svært ikke at være glad når man synger. Vores beboere sad i deres lejligheder og nød sangene, nogle ville udenfor og synge med. Det var rigtigt hyggeligt.

Torsdag d. 16. april fejrede vi Dronningens 80. års fødselsdag. Vi fik en udsøgt middag bla. Coq au vin og Medaljer pyntet med Dronningens monogram. Under middagen kom der et blomster bud og afleverede de flotteste buketter og mundgodt fra pårørende som tænkte på Højbo.

Fredag d. 17. april kom Bjarne fra firmaet unyttigt.dk i Arnborg og afleverede det lækreste softice til alle beboere og personale, og som han sagde ”vi tænker på jer, i denne tid”

Onsdag d. 22. april havde vi besøg af sangeren Tina Harbeck Knudsen fra Ejstrupholm. Vejret var jo med os, så vi alle kunne sidde udenfor og nyde de gode kendte danske sange, bl.a Birthe Kjær, Bamses venner og Kim Larsen. Vi nød det i fulde drag, endda så meget at vi har hyret hende til at komme igen d. 6. maj. En god ting kan ikke gøres for sjælden.

Vi har fået åbnet campingvognen og vi nyder det gode vejr.

Det skal nævnes, at Højbo har modtaget mange blomster og andet mundgodt til at hygge sig med her i denne tid – mange tusind tak for det.

 


EN HOLDNING TIL OMSORG

Lydhør omsorg med nærvær og varme - altid med afsæt i det enkelte menneske, dig som beboer, dit liv, dine ønsker og behov.